Kategória nélküli

Kende ír

Kende már a covid ideje alatt erős szükségletét érezte, hogy tartsa a kapcsolatot a külvilággal. Akkor szokott rá a telefonbetyárkodásra, melyről a mai napig nem tudtam leszoktatni, bár rendszeresen lecserélem a telefonom kódját, mégis belépek neki, amikor indokkal kéri el a telefont, például, hogy apját vagy egy osztálytársát hívja fel. Vagy van, hogy engem hívnak, én ezt nem hallom, ő felveszi, majd gyorsan leteszi és már bent is van a menüben. És ha akkor nem vagyok résen, már fel is hívott valaki mást is, többnyire az én telefonkönyvemből, de volt már olyan is, hogy a mentőket értesítette. Újabban, úgy fél éve ír is, így rákapott a chat-elésre. Én persze nagyon örülök, mert ír a gyerek!!! Amikor apjánál van, nekem is ír. Eleinte IQ teszt volt megfejteni a titkos jeleket, de mára belejöttem különös japán beütésű stílusába és köszönöm mindenkinek, aki válaszol neki (és megtanulta elolvasni). Íme néhány igen szórakoztató példa a fordítással együtt:

Én.     Lasana. Fekszeke. Le. A. Ludunu (én lassan lefekszem aludni)

Mosoto. Márá. Neme. Tudoko. Hivni. Fekszeke.Lealugyni (most már nem tudlak hívni, lefekszem aludni)

Kivana.Nálada.Dori. Káma. (ki van nálad, Dórikám?)- akiben felmerült a kérdés: nem hív Dórinak máskor, csak ha ír, …

Szia. Dori. Márá.Lenete.Vagyunuku. A Balatono. (Szia Dóri, már lent vagyunk a Balatonon)

Bence. Az. A. én. Barátomo. és. nemehivodo. Fölő. Letiltalaka. Dora (Bence a barátom, ha nem hívod fel, letiltalak)

Délutáná. jövökő. Haz. A. Karsáva.A. Nagyono. Megenőtő. A. fű (Délután jövök haza Karsával, nagyon megnőtt a fű?) – Ezt azért szeretné tudni, mert ő nyírja és alig várja, hogy megnőjjön. 

Megnőtt, igen, válaszolom én.

Nagyono (kérdezi ő).

Csak kicsit (válaszolom én)

Nagyono!!! (erősködik ő). Úgyhogy nagyon!!

Mostanában megtanult csoportokat is létrehozni a messengeren. Természetesen az én nevemben. Ebbe belekerül boldog-boldogtalan! Így történt az is, hogy, egy-egy osztálytárs mellé bepakolt orosz, hézagos és igen könnyed öltözetű, nagy dekoltázsú hölgyeket, gyanútlan szentendrei lakosokat, egy szingli csoport különböző tagjait, üzleti partnereimet, a nagymamát és a tanítónénijét is, biztos, ami biztos, senki ne maradjon ki. A csoport neve: „Nagyon röhögős csopi” vagy „Traktoros fiúk”. Aztán indulhat is a magasröptű szóváltás (időközben már majdnem tökéletesen tud írni, jobban, mint egyes felnőttek!):

Szia Bence, vedd föl!

Vedd föl, hívlaka! Most! …. 626 válogatott értelmetlenül ismétlődő emoji

Bence Bence beszélni akarok veled föl hívsz

emoji, emoji, emoji

Selfie magáról

Mi van Bence kilépek a csoportból ha nem hívsz

emoji, emoji, emoji

26 egyforma selfie magáról:

Mi a helyzet Bence tudsz beszélni

Most

Színre lép Bence is végre: Most fejezd be, tanulok. Mindj hivlak

Kende: Hívj

Bence. mivan. Mivaaaaan

Kende: Mikor tudsz beszélni akarom tudni

Bence: nem érek ra most

Kende: Bence megyek el itthonról anyukám leviszhévhez hozzuk haza Lukácsot lemegyünk érte játszok vele és hallgatjuk a cigányzenét

…..

Orosz hölgy: who are you?

Nagymama: Szia Kende! Te vagy az?

Tanítóéni: Anyuka! Ez megbocsáthatatlan, hogy egy ilyen beszámíthatatlan gyerek használhatja a telefont ellenőrzés nélkül és munkaidőn kívül zavar engem! Ez mindenen túlmutat!

Kende: Bocsánátá!

Tanítónéni: Ezt nem fogom megbocsátani!

Orosz hölgy: What?!?

Szentendrei pék: holnapra rendeljek kiflit Önöknek?

Gyepmester: a hétvégén nincs éleslövészet!

Aztán szólt valaki, hogy a gyereknél a telefonom és elvettem tőle egy hétre. Így maradt a youtube, a kakao készítés és a fürdés. Ha már füvet nem lehet nyírni. Ja és újabban csiszol. Például a fémrollert a facsiszolóval! Igen hatásos az eredmény, a csiszolónak annyi!

Ha wc-t posztolok, váratlanul és minden ok nélkül kitörlöm az üzenetiedet vagy kapsz 26 egyforma fényképet a macska farkáról, kérlek ne hívj, hogy miért csinálom ezt … nem én vagyok!